March 2, 2010

Επιβίωση ?




Πως θα επιβιώσει η ανθρωπότητα ?

Στο παραπάνω ερώτημα απάντησε ο   Isaac Asimov (απεβίωσε στις  6 Απριλίου, 1992), καθηγητής Βιοχημείας στο Παν/μιο της Βοστώνης,  Πρόεδρος της Αμερικάνικης Ανθρωπιστικής Ένωσης, συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και γνωστός μελλοντολόγος. Έχει γράψει περισσότερα απο 500 βιβλία.

Ήταν τα λόγια του προφητικά ?  22 χρόνια μετά, νομίζω πως ναι !


 Απειλές για την Ανθρωπότητα, Μέρος 1




Απάντηση για την ανθρωπότητα, Μέρος 2



" Είμαι άθεος πέρα για πέρα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το πω. Πάντoτε ήμουν άθεος, αλλά  περιέργως αισθανόμουν ότι θα ήταν διανοητικά ασεβές να το παραδεχτώ, επειδή κάτι τέτοιο ενδεχομένως να  προϋπέθετε γνώση που δεν είχα. Θεωρούσα ότι ήταν καλύτερο για κάποιον να λέει ότι είναι ανθρωπιστής ή αγνωστικιστής.  Αν και δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει Θεός, διαισθάνομαι πολύ έντονα ότι δεν υπάρχει  και δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου με αυτό το θέμα ! "

(Στα παραπάνω όμορφα λόγια του Asimov θα πρόσθετα και το εξής. Κανένας δεν είναι επίσης σε θέση να αποδείξει, ότι και η περίφημη επουράνια τσαγιέρα του Bertrand Russel δεν υπάρχει !)  





















YΓ:  Οι δύο εικόνες κρύβουν δύο όμορφα bonus ... To ίδιο και τα τέσσερα (4) links στο κείμενο !

5 comments:

AERIKO said...

Αλήθεια..πως θα επιβιώσει..; Μ ε παρωπίδες με ταβοο με μαρμαρυγή.;

Ο Θεός είναι μέσα μας κι εγω προτιμώ χίλιες φορές ενα υγιές ελεύθερο και καθαρό πνεύμα παρα έναν καθοδηγούμενο
με παρωπίδες πιστό.! Εν οίδα οτι ουδέν οίδα.! Η πιο ειλικρινής παραδοχή ολων των εποχών.Σοφή μεσα στην απλότητα της.!

Το ανθρώπινο είδος δεν εξελίσσεται
πνευματικά.Κι αυτο είναι το μέγα θέμα.!

Όμορφο απογευματάκι Σταύρο μου! :)

Ο Αλχημιστης said...

1. Θεικος ο Oscar Wilde και γελασα πολυ με την ατακα που εχεις στην φορμα σχολιων.

2. Παντα με εκπλησσεις με τα βιντεο σου. Αγαπημενος ο Asimov. Το περιεργο ειναι οτι τον εμαθα απο το θρυλικο περιοδικο "Asimov's Science Fiction Magazine" το οποιο φερει το ονομα του και δημοσιευει ιστοριες επιστημονικης φαντασιας.

3.Συνεχισε να κανεις αυτα τα πολυ ομορφα ποστ. Η ιδεα για την προσθηκη βιντεο που συνοδευουν τα κειμενα, αλλα και η σκοπιμη τοπθετηση των βιντεων πισω απο εικονες ειναι φοβερη και παντα με ιντριγκαρει και θελω να δω τι βιντεο ανεβασες. Χεχε!!


Να 'σαι καλά!

Ο Αλχημιστης said...

4. Κατι ξεχασα! Φοβερες και οι φωτο που βρισκεις με γυναικες! Φοβερες καλλιτεχνικα. Αυτη με την γυναικα που εκανε και το λιονταρι και κρατουσε το μωρο απο τα δοντια ειναι απιστευτη πραγματικα!! Ευγε!!

negentropist said...

Γειά σου Μαρία !

Πάντα ωραία και ρομαντική η σκέψη σου :)

Καλησπέρα με κάτι όμορφο :

Anything You Can Do

Να περνάς καλά ...

negentropist said...

Φίλε Αγησίλαε

χαίρομαι που περνάς και που εκτιμάς την θεματολογία, αλλά και την δομική διάρθρωση των post μου :)

Πραγματικά αγαπημένος ο Asimov. Μεγάλωσα με το "Εγώ το Ρομπότ" και τους φοβερούς νόμους της ρομποτικής του! Δυστυχώς, ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μόνο μικρά βήματα.

Νόμοι Ρομποτικής

Όσο αφορά τις φωτο με γυναίκες, μου θύμισες μία μικρή ιστορία με τον Feynman που είχα γράψει σε ένα σχόλιό μου, σε ένα ενδιαφέρον blog. Την επαναλαμβάνω αυτούσια εδώ, και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις το ... υπονοούμενο, lol !!

Ένα καλοκαίρι ο ηλικιωμένος Richard Feynman είχε πάει στην Κρήτη για ένα ανώδυνο συνέδριο. Με δέος που υποδέχονταν τον «θεό» της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, τον πήραν από το αεροδρόμιο 3 έλληνες καθηγητές με ένα τζιπ. Στην πορεία είδαν στο πλαϊ του δρόμου μία πανέμορφη, χυμώδη τουρίστρια και φυσικά όλοι γύρισαν προς το μέρος της, διακόπτοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα "ενδιάμεσα διανυσματικά μποζόνια", τα "φερμιόνια" και την νεόκοπη τότε, "κβαντική χρωμοδυναμική".

Μόλις συνήλθαν από τα … σεξόνια που είχε συλλέξει ο αμφιβληστροειδής τους, άκουσαν τον Feynman να τους λέει γελώντας :

«Έχω κι’ εγώ την ίδια αρρώστια !»

:)

Xαιρετώ με ένα ενδιαφέρον video:

Impossible

:)