November 13, 2010

Maybe it's Maybelline !


http://negen.freeforums.org/post9144.html#p9144

Oι περισσότεροι θεωρούμε αξιοθαύμαστους  τους ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν την διανοητική τους συγκρότηση. Γι' αυτό είναι απίθανο να πούμε σε κάποιον: "Δεν γενήθηκες ιδιοφυής, γιατί λοιπόν το ... κουράζεις ? Δεν υπάρχει λόγος να διαβάζεις βιβλία και να ταλαιπωρείς το μυαλό σου!"

Γιατί να αντιμετωπίζουμε την βελτίωση της φυσικής εμφάνισης διαφορετικά ?

Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ άλλων οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με γεμάτα χείλη, μικρότερο πηγούνι και μεγάλα μάτια .. δείκτες υψηλών επιπέδων οιστρογόνων! Μερικές τυχερές γυναίκες όντως έχουν μεγάλα μάτια. Άλλες ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχουν, χάρη στην έξυπνη εφαρμογή σκιάς για μάτια. Όπως έλεγε και το παλιό διαφημιστικό: "Maybe she's born with it. Maybe it's Maybelline." Αφού έτσι αυξάνει τις επιλογές της ... ποιά γυναίκα νοιάζεται γιά την ουσία ? Το αποτέλεσμα μετράει !

Η εμφάνιση των αντρών συνήθως μετρά λιγότερο στις γυναίκες, αν και οι περισσότερες προτιμούν άντρες ψηλότερους απ' ότι εκείνες, με συμμετρικά χαρακτηριστικά. Όμως διαχρονικά και σε όλους τους πολιτισμούς, οι ετερόφυλες γυναίκες  πάντα είχαν την τάση να διαλέγουν, όσο γίνεται, συντρόφους με υψηλό status, ισχύ και προσπέλαση σε πόρους, πράγμα που σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι ένας πολύ κοντός τύπος μπορεί άνετα να προσθέσει 30 cm στο μπόϊ του (και όχι... μόνο) με  την βοήθεια ενός ιδιωτικού jet !

Επιπλέον, όπως οι γυναίκες που δεν είναι ελκυστικές, έτσι και οι άντρες που κερδίζουν λίγα χρήματα ή είναι χρονίως άνεργοι, έχουν σχετική δυσκολία στην εξεύρεση συντρόφων. Εδώ όμως ορισμένοι ... ενδιαφερόμενοι εντοπίζουν μία αδικία. Ενώ οι φεμινίστριες (και όχι μόνο!) παρακινούν τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τον αγώνα εξοπλισμών και προτύπων για βελτίωση της ομορφιάς τους, ακόμη και με συνθήματα του τύπου "Μάθε να αγαπάς την γυναίκα στον καθρέφτη !", κανείς δεν μπαίνει στη γελοία θέση να συμβουλέψει άντρες με συνθηματολογία του στυλ: "Μάθε να αγαπάς το άνεργο παλουκάρι, που είναι κατά τεκμήριο απλωμένο στον καναπέ!"

Ασφαλώς και η εμφάνιση ΔΕΝ είναι το παν. Όμως μετράει αρκετά, είτε μας αρέσει είτε όχι. Όσο πιό ελκυστική είναι μία γυναίκα, τόσο πιό μεγάλη είναι η δεξαμενή της γιά επιλογή ρομαντικού συντρόφου και για ευκαιρίες στη δουλειά και στη καθημερινή της ζωή. Όλοι το γνωρίζουμε και ίσως θα ήταν αιρετικό να διαφωνήσουμε για το προφανές, που επιπλέον επιβεβαιώνεται και από πολλές μελέτες.

Τελικά έχω την γνώμη πως όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι μία υγιής προσέγγιση στο θέμα της εμφάνισης,  ίσως ΕΙΝΑΙ να μη προσποιούμαστε ότι δεν είναι απαραίτητη, αλλά ούτε να την βάζουμε πάνω απ' όλα ! Η εντιμότητα στο ζήτημα αυτό σημαίνει  ότι οι γυναίκες  θα έπρεπε να παίρνουν "πληροφορημένες" αποφάσεις για το πόση ενέργεια, προσπάθεια και χρόνο ενδεχομένως θα σπαταλούν γιά την εμφάνισή τους, σε σύγκριση με το ευκαιριακό κόστος που θα έχουν όταν την παραμελούν.

Η αλήθεια είναι, ότι όπως η γνώση,  έτσι και η ομορφιά είναι δύναμη. Γι' αυτό, κυρίες, διαβάστε όσο πιό πολλά βιβλία μπορείτε, αναπτύξτε το μυαλό και τον χαρακτήρα σας, ασκείστε όλα τα δικαιώματά σας για τα οποία αγωνίστηκαν πολλές γυναίκες στο παρελθόν, και προσπαθείστε να αφήσετε το αποτύπωμά σας για την καλυτέρευση του κόσμου. Και, πσσστ ... ενώ τα κάνετε όλα αυτά, μη ξεχνάτε που και που να βάζετε ...  lipgloss !!!


 ΥΓ: Κλικάρετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τις 2 εικόνες και τα 2 links στο κείμενο

:)


18 comments:

ria said...

ωχ, εμένα που η γιαγιά μου με έλεγε βουβαλομάτα γιατι είχα μεγάλα μάτια, τι να πω;;;

to alataki said...

Okey, ελήφθη!!!
Maybe...

Natalia said...

As the remarkable Fiodor said:
"Beauty will save the world..."

and that covers all aspects of beauty... :)

καλό βράδυ

negentropist said...

lol !

ria, υποθέτω με ... σχετική ασφάλεια ότι η γιαγιά σου μάλλον δεν συμμεριζόταν τα πλεονεκτήματα που εκθέτω στην ανάρτησή μου :))

Jamie Cullum - I only have eyes for you

:)

negentropist said...

Iωάννα

να υποθέσω δηλαδή ότι ενδέχεται να αυξήσεις το .. εν δυνάμει μέγεθος της δεξαμενής επιλογών σου, μέσω της έξυπνης εφαρμογής σκιάς/lipgloss ?

Janis - Maybe

:)

negentropist said...

Νatalia

εμένα γιατί δεν με έχει ... σώσει ακόμα ? :)))

Αll aspects of beauty ... by all means !!!

Joe Cocker - You Are So Beautiful

:)

KOSTAS PAP said...

Η ιδανική ομορφιά για τις γυναίκες αλλάζει από καιρό σε καιρό, έχουμε δει παλιότερους πίνακες με παχουλές και σήμερα μοντέλα λιπόσαρκα. Αλλά η συμμετρία κυρίως στο πρόσωπο παίζει νομίζω ρόλο και στα δύο φύλα. Σήμερα βέβαια με τις αισθητικές επεμβέσεις όλα γίνονται. Καλή σου μέρα.

negentropist said...

Κώστα

ναι ... σαφώς τα κριτήρια είναι "πτητικά", μοδάτα, υποκειμενικά, διαχρονικά και αλλάζουν :)

Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει κάτι που επίσης λέγεται διαχρονικά: "Beauty is in the eye of the beholder" (Η ομορφιά κρίνεται απ' τα μάτια που τη θωρούν).

Δηλώνω ότι δεν έχω καμμία σχέση με την χιουμοριστική, αλλά κάπως χυδαία παράφραση: "Beauty is in the eye of the ... beer holder" ! Σ' αυτή τη περίπτωση, την ομορφιά, αν πίνεις, παντού θε' να τη δεις ... Το reality check τ' άλλο πρωί μοναχά να φοβάσαι!

Youssou N'Dour, Neneh Cherry - 7 Seconds

Kαλό σου ξημέρωμα.

:)

Celestia said...

http://www.youtube.com/watch?v=cKhJmyiNjAk

negentropist said...

lol !!!!

Έξοχο, Celestia :)))

OZA ROUGE said...

όταν θυμάμαι χαίρομαι... va chez moi...
καλο ξημερωμα

negentropist said...

Oza Rouze

Memories, like the corners of our minds, καλή μου e-φίλη !!

Esperanza Spalding - I know you know

Να περνάς καλά !

:)

Alex said...

Ωραίο θέμα Σταύρο !
ξέρεις όμως , δε νομίζω πως υπάρχουν χαρακτηριστικά που αντικειμενικά ελκύουν ..είναι που ο ερωτισμός δεν κλείνεται σε "μεγάλα μάτια" ούτε σε "σαρκώδη χείλη" και βεβαίως και το ωραίο όταν σου παραδοθεί το βαριέσαι !
πάμε πάλι στα περί ψυχής....
καλημέρα καλημέρα !!!

negentropist said...

Σωστά Αλεξία !

Ο ερωτισμός δεν κλείνεται σε "μεγάλα μάτια" ούτε σε "σαρκώδη χείλη" ...

Η Ομορφιά όμως είναι υπερσύνολο του ερωτισμού ... και φυσικά δεν αναφέρομαι στην φευγαλέα και πολλές φορές ανούσια εμφανισιακή ομορφιά !

Player - Baby Come Back

Kαλό απόγευμα !!!

:)

Alex said...

και βεβαίως όλοι επιθυμούμε να επιλέξουμε το τέλειότερο "υπερσύνολο" το οποίο πάνω απ'όλα θα ικανοποιήσει το "εγώ" μας!
δεν είναι όμως αυτό κακό !

negentropist said...

Αχχ αυτό το ... "εγώ" μας!

Δυστυχώς (?) το υποβαθμίζω σε λίγες περιπτώσεις ... κι' ας λάτρευα πάντα τον Krishnamurti ... εξαντλητικά θα έλεγα ...

Η πρώτη και τελευταία ελευθερία

Αν υπάρχει "συνειδητοποίηση" .. τίποτε δεν είναι κακό. Όλα είναι μέρος της φυσικής πραγματικότητας!

:)

Setty Lepida said...

Κατ'αρχάς να σε ευχαριστήσω για το link, μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα μόλις. Και ναι, έχεις δίκιο, και όχι δεν είναι πολύ ελληνικό για τους αναγνώστες μου. Τουναντίον, θα ήθελα να το φιλοξενήσω ανεξαιρέτως ομιλουμένης των.
Όσο για την ομορφιά, πιστεύω εξαρτάται και από τα βιώματα. Εάν μεγαλώνεις θέλω να πω με την ανάλογη οικογένεια, ή με τους καλούς φίλους, ακόμη και ως γυναίκα έχει σημασία. Εάν οι ξένοι σε κάνουν να αισθάνεσαι "θεά" γιατί η γάμπα σου είναι στο ίδιο ύψος με τη σπλήνα σου, είναι μεν καλό, αλλά δεν είναι κι απαραίτητο. Εάν το κάνουν οι δικοί σου είναι μάλλον εγκληματικό, γιατί μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι σου λένε, εντάξει τα κατάφερες, οπότε μείνε εκεί που είσαι... αρχίζεις να το πιστεύεις, και μπορεί όταν σου πουν ξεστραβώσου να διαβάσεις παιδάκι μου τον Όλιβερ Τουίστ είναι πολύ αργά. Την αμαρτία μου να την πω, της γυναίκας ο καημός ξέρεις ποιος είναι... αν και δεν το πιστεύω 100% το πιστεύω κατά 90, που είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό. Δεν έχω δει πολλές ατημέλλητες, εκτός από την Παπαρήγα (δεν μιλώ πολιτικά, μιλώ στυλιστικά), αλλά και πάλι... ούτε θα σου πω ότι όποια αισθάνεται όμορφη μέσα, την βλέπουν όλοι και δεν τους χωράει το παντελόνι τους. Το θέμα είναι τεράστιο (και αυτό στο παντελόνι και το κοινωνιολογικό). Είναι όμως αλήθεια ότι τα "διαβασμένα" κορίτσια ξέρουν να παίξουν μπάλα, σαφώς καλύτερα τα λιγότερο διαβασμένα. Η δεξαμενή επιλογών είναι μεγάλη έτσι κι αλλιώς, αρκεί να σου αρέσουν πολλών ειδών νερά και να μην τα αρνείσαι πριν τα δοκιμάσεις.
Όσο για το beer holder, ακόμα και οι mythbusters την πάτησαν... χα χα. EΛΠΙΖΩ ΘΕΡΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ POST να έχει και συνέχεια :)

negentropist said...

Ευχαριστώ Setty για το αιθέριο σχόλιό σου ..

Νομίζω ότι αιχμαλώτισες την ουσία του post μου λέγοντας ότι "τα ..διαβασμένα κορίτσια ξέρουν να παίξουν μπάλα, σαφώς καλύτερα τα λιγότερο διαβασμένα" .. φυσικά η "μπάλα" έχει να κάνει με ΟΛΑ τα επίπεδα κοινωνικής αλληλεπίδρασης και δεν περιορίζεται στην ιδιαίτερη σχέση με το άλλο φύλο :))

Kαλό ξημέρωμα με κάτι .. μουσικά όμορφο:

Carla Bley - Lawns

:)