December 12, 2010

Διαχρονικές παρθένες ?




Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι δεν  είναι... καλό για το βιογραφικό του κάθε επίδοξου προφήτη, αν η μητέρα του  δεν είναι... παρθένα !  Υπάρχει ένας ενδιαφέρων κατάλογος που το επιβεβαιώνει, στο παρακάτω video του υπέροχου Chris Hitchens !



Κάποτε στο μέλλον ίσως σταματήσει αυτή η χυδαία πλύση εγκεφάλου στα ανίκανα να αντιδράσουν μικρά παιδάκια από:  ρασοφόρους, γονείς, δασκάλους, διάφορες φριχτές ηλικιωμένες... παρθένες, ΜΜΕ και γενικά από όσους δεν τους προβληματίζουν τα  κάθε λογής αφελή και παιδαριώδη θεϊστικά παραμυθάκια που υποτιμούν κατάφωρα την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Αφιερώνω αυτό το σύντομο post σε όσους αισθάνονται ότι οι κάθε λογής αυθαίρετες, ανθρωπογενείς και εντελώς απίθανες δήθεν "εξ αποκαλύψεως αλήθειες" προσβάλουν την νοημοσύνη τους. Επιπλέον, τους χαρίζω την παρακάτω υπέροχη ρήση του David Hume (1711 - 1776), για την υποτιθέμενη παρθενογένεση του... Ιησού:

"Τι είναι πιό πιθανό ? Να έχει ανατραπεί όλη η φυσική τάξη ή να είπε ψέματα μια ζωηρή Εβραία ?" 




















Max Ernst - The Blessed Virgin Chastises the Infant Jesus Before Three Witnesses: André Breton, Paul Éluard, and the Painter, 1926, Oil on canvas 77 3/16 x 51 3/16 (196 x 130 cm) Museum Ludwig, Köln

YΓ: Γιατί όχι ένα click στις 2 εικόνες και στους 4 συνδέσμους της ανάρτησης ?

:)

10 comments:

Natalia said...

γιατί έτσι?

σε μας που πιστεύουμε τις γραφές, δεν θα αφιερώσεις ένα post? :)

V said...

Περί της παρθενογέννεσης, υποθέτω ότι συμβολισμός είναι η αναφορά σε αυτό το αφύσικο γεγονός. Όσο κι' αν παρουσιάζεται ως δεδομένο και αναπόστατο θεμελιώδες στοιχείο της όποιας πίστης. Συμβολισμός και ίσως δείκτης της εικόνας που είχαν τότε για το γυναικείο φύλο και την σεξουαλικότητά του.
Στο κάτω κάτω ήθελαν να πείσουν πολλούς, και ανάλογα με το επίπεδο της γνώσης ανά εποχές η έξυπνη χρήση του λογικοφανούς παράλογου μπορεί να χειραγωγήσει τις ανθρώπινες ανασφάλειες και τη σκέψη.
Η πίστη βέβαια, όπως λένε ορισμένοι, δεν έχει καμμία σχέση με την λογική...

Ωραίο θέμα !!!
Καλή σου νύχτα :))))

negentropist said...

Αγαπητή V

Έχω την γνώμη ότι η λεγόμενη "άμωμος σύλληψη" είναι ένα αφελές παραμυθάκι, που δεν αρμόζει σε κανέναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, εκτός βέβαια απο εκείνους που έχουν κάποιου είδους θρησκευτικοθεϊστικό blackout !

Μάλιστα η "παρθενογένεση" έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρο σε πολλές προχριστιανικές θεότητες και φυσικά την "δανείστηκαν" βολικά οι Χριστιανοί, οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να υστερήσουν σε εντυπώσεις. Δεν βλέπω κανένα είδους συμβολισμό σ΄αυτή την υπόθεση, παρά μόνο μιά χονδροειδή προσπάθεια εξαπάτησης των λεγόμενων "εύπιστων πιστών", που έχουν κατά κανόνα διαζύγιο με την λογική!

Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την δική του γνώμη και να "πιστεύει" σε ότι θέλει.. η αντίρησή μου συνίσταται κυρίως στην διαχρονική βάρβαρη πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα των ευαίσθητων μικρών ηλικιών, που την θεωρώ εντελώς ανήθικη, κυρίως επειδή τα μικρά παιδιά, που είναι ανίκανα να αντιδράσουν, εκτίθενται μονομερώς σε μία άποψη με την απειλή του φόβου για κάποια δήθεν αιώνια τιμωρία .. δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε το εθελοντικό σ' αυτό, αφού είναι γνωστό ότι ο φόβος είναι παραλυτικός, συμβαδίζει με την άγνοια και συνοδεύει τους περισσότερους ανθρώπους σε όλη τους τη ζωή :)

Σε χαιρετώ αγαπητή φίλη με ένα καταπληκτικό σχετικό κωμικό video του περίφημου George Carlin !

Ο αόρατος τύπος που σε παρακολουθεί

:)

Alex said...

όσοι"βολευτήκαμε" στα παραμυθάκια του παραλόγου , είναι γιατί δεν αντέχουμε να ψάχνουμε "τη χώρα του ποτέ" ή καλύτερα γιατί δεν αντέχουμε να μην πορευόμαστε με κάποιο δεδομένο που ερμηνεύει τη γέννεσή μας, δεν αντέχουμε να πορευόμαστε με ένα "? " στην καμπούρα μας...τόσα έτη και που καταλήξαμε ? να σκοτώνουμε τις φωτεινές εξαιρέσεις του κόσμου τούτου , τους υγειής τους βγάζουμε τρελούς και τις τρελές θεωρίες τις στεφανώνουμε !!!
ούφ! δε βγάζουμε άκρη...και δεν είναι απαραίτητο να δεχόμαστε το κοινό θρήσκευμα, το κοινό πολίτευμα, τα ΤΕΒΕ- ΙΚΑ κτλ στο μισθό μας ,τις κοινές αλήθοφάνειες,κ.α

καλημέρα σας αγαπητέ !

Εκείνη.. said...

To βιντεάκι του George Carlin που παράθεσες λιγο πιο κάτω τα λέει όλα φίλε μου... μα ΟΛΑ.

και για να μην παρεξηγηθώ.. που στην τελική δεν με πειράζει κιόλας, πιστεύω στην δύναμη κάποιας ανώτερης δύναμης, ναί, αλλά η διαφορά είναι ότι εγώ την εντοπίζω μέσα μου και όχι πάνω από τα σύννεφα.. Άποψή μου είναι.

Σέβομαι την διαφορετική άποψη όμως.. όπως θέλω να σέβονται και την δική μου :)

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση φίλε μου!

negentropist said...

Συμφωνώ αγαπητή Εκείνη .. ο μακαρίτης George Carlin είναι το κάτι άλλο .. πχ δες κι αυτό:

Why ten ??

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σχόλιό σου

:)

Penny said...

Ω τι θέμα κι αυτό!
Εδω πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν προυπόθεση και σημαντική αξία για κάθε κοπέλα, και σε κάποιες χώρες και πολιτισμούς ακόμα και σήμερα!!
Οσο οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την αειπάρθενο κόρη, θα χρειάζονται και το αντίστροφό της,την αμαρτία και την ενοχή.
Βήματα χρειάζονται μεγάλα, τεράστια τρέξιμο μακριά και από τα δύο.
Αλλά..
http://www.youtube.com/watch?v=Su10uIiV6To&feature=fvst

negentropist said...

To κλασσικό χριστιανικό δίπολο Penny .. αειπάρθενος κόρη versus αμαρτία και ενοχή.

Παλιά είχα διαβάσει το παρακάτω αστείο περιστατικό, που είχε διηγηθεί ο ίδιος ο David Hume πριν απο 3 αιώνες !

Ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι που έχτιζε κάπου στις εξοχές της Σκωτίας, έπεσε σε ένα έλος και δεν μπορούσε να σηκωθεί στα πόδια του (ήταν κάπως .. ευτραφής!) Στις εκκλήσεις του για βοήθεια, εμφανίστηκαν μετά απο ώρες, 2 ροδοκόκκινες, στιβαρές αλλά πανέμορφες Σκωτσέζες χωριατοπούλες, οι οποίες με έκπληξη αντίκρυσαν τον φημισμένο .. άθεο πανεπιστημιακό καθηγητή να παλεύει με τις λάσπες .. και να ζητά βοήθεια. Του είπαν λοιπόν, ότι θα τον βοηθούσαν αν έλεγε το "Πάτερ ημών" 3 φορές ! Ο Hume αφού διαπίστωσε ότι είχε μπλέξει άσχημα με τις 2 στυγνές "θεούσες", συνεμορφώθη και την .. γλυτωσε :)

Αργότερα, αστειευόμενος για το περιστατικό, έλεγε σε φίλους του ότι οι 2 στιβαρές χωριατοπούλες ήταν μακράν οι μόνοι .. "θεολόγοι" που αντιμετώπισε με δυσκολία στη ζωή του !!


Χαιρετώ, με την .. ηλεκτρική μπανάνα του Donovan !

Mellow Yellow

:)

Penny said...

χιχι
τον καταλαβαίνω..

Αχ πόση διπλωματία να επιστρατεύσει πια ένας κοινός θνητός απλά και μόνο για να επιβιώσει))
σου χαρίζω αυτό για να ..ισιώσουμε
.φαντάζομαι τις έγχρωμες γυαλιστερές γυναίκες

Setty Lepida said...

Όπως λέει και ο Ambrose Bierce ... Άγιος= ένας νεκρός αμαρτωλός σε αναθεωρημένη έκδοση.
Απολαυστικό θέμα. I rest my case !