April 20, 2012

Βlow Up !



Απίστευτο και όμως αληθινό !

Περίπου πριν ένα μήνα μου συνέβη το εξής σουρεαλιστικό περιστατικό.

Είμασταν μια μεγάλη παρέα συνδαιτημόνων. Μερικά άτομα δεν τα ήξερα, μεταξύ των οποίων και ένα θεολόγο καθηγητή Λυκείου, που δεν ήταν ιδιαίτερα συντονισμένος με την υπόλοιπη ομήγυρη. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι η κίνηση των πλανητών γύρω από τον ήλιο έχει εξηγηθεί πληρέστατα από τον Ιωάννη τον .. Χρυσόστομο

Αντέδρασα αμέσως λέγοντας: "Αστειεύεσαι, έτσι δεν είναι?" Aπερίφραστα είπε ένα μεγαλοπρεπές όχι .. προσθέτοντας ότι ο άγιος Χρυσόστομος αναφέρει πως .. άγγελοι κουβαλούν τους πλανήτες στους ώμους τους !

Παραλίγο να πέσω από την καρέκλα μου. Τον ρώτησα αν διδάσκει αυτά τα πράγματα στους μαθητές του. Η απάντησή του ήταν περίπου: "Γιατί ρωτάς? Μήπως δεν είσαι φίλος της εκκλησίας? Μήπως είσαι κανένας .. άθεος ?" 

Πριν διακόψω τον παραπάνω μάταιο .. διάλογο, έδωσα την τελική απάντηση: "Αδιαφορώ για τα θεϊστικά παραμυθάκια που προσβάλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη, αλλά ταυτόχρονα αποκρούω κάθε αρνητικό απόνερο του χαρακτηρισμού ά-θεος, όπως κι' εσύ ενδεχομένως δεν αποδέχεσαι τον χαρακτηρισμό "ά-στριγκος", που πιθανότατα δεν σε αφορά - αν όντως δεν φοράς .. string!" 


ΥΓ1. Δεν εξεπλάγην που ο εν λόγω .. ά-στριγκος θεολόγος δεν εξετίμησε το χιούμορ, αλλά ούτε την ουσία του συλλογισμού μου, καθόσον γνωρίζω ότι όλες οι ποικιλίες των Ταλιμπάν τοποθετούν τους άλλους στον αντίποδα του φαντασιακού τους διπόλου, χωρίς όμως να κατανοούν τους .. "παράξενους" τύπους, που προσπαθούν να στοχάζονται ελεύθερα ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τις ανθρωπογενείς - και δήθεν .. εξ' αποκαλύψεως - "αλήθειες" τους  !

ΥΓ2. Κλικάρετε χωρίς δισταγμό τους 4 συνδέσμους και τις 2 εικόνες

:)


13 comments:

kirikion said...

η έλλειψη χιούμορ ,σίγουρο σημάδι φανατισμού και ταύτισης. Πολύ ωραία και τα links

Bitch said...

By listening to all this shit….
how could you manage …
not to swallow your beautiful tongue??

Ap. I am Simply Red – fan!!

negentropist said...

Shit happens, dear Monika !

Manage ? .. I did

What are the characteristics of a .. beautiful tongue? Anyway, thanks 4 the unusual complement! Nobody has ever called my tongue beautiful :))

I also love Simply Red. Here are 2 favorites of mine:

Something Got Me Started

A New Flame

Have a nice weekend

:)

Αγγελοπούλου Ιωάννα said...

αχ μ'εκανες και γέλασα!

από μια ά-πιστη..σε αναζήτησh του her own,,personal jesus..

http://www.youtube.com/watch?v=xyvFhrDzLfY

καλημερα.. με πίστη
http://www.youtube.com/watch?v=lu3VTngm1F0&ob=av3e

negentropist said...

Aυτή είναι η .. κεντρική ιδέα ! Το χιούμορ :)

Χαίρομαι που προτιμάς την περιπέτεια της διαρκούς αναζήτησης παρά την επίπλαστη "βεβαιότητα" των εύ-πιστων ..

Χαιρετώ με Mike Patton και

Faith No More

Ωραία τα video σου. Να΄σαι καλά Ιωάννα !

:)

*Φαντομάς. said...

Στην πραγματικότητα, αν το καλοσκεφτείς, οποιαδήποτε εξήγηση έδωσε ο Άνθρωπος για οτιδήποτε, μέχρι το 1926, ήταν ανοησία.
Dave Barry, 1947-, Αμερικανός δημοσιογράφος!! μάλλον έμεινε εκεί ο κύριος!!:p

to alataki said...

Γιατί Νέγγυ δεν ρώτησες κοτζάμ καθηγητή, μήπως κουράστηκαν οι άγγελοί του και πέσουν τ' άστρα στο κεφάλι μας;;;;;;;;;;;;;;;;

negentropist said...

O Bertrand Russell το είχε πει εξίσου ωμά, στη μνημειώδη πραγματεία του Γιατί ΔΕΝ είμαι Χριστιανός:

"Religion is based, I think, primarily and mainly upon fear. It is partly the terror of the unknown and partly, as I have said, the wish to feel that you have a kind of elder brother who will stand by you in all your troubles and disputes ... A good world needs knowledge, kindliness, and courage; it does not need a regretful hankering after the past or a fettering of the free intelligence by the words uttered long ago by ΙGNORANT men."

Καλή βδομάδα, Φαντομά !

That shark has, pretty teeth dear

:)

negentropist said...

Δεν του το είπα, γιατί είχα διαβάσει το παρακάτω κειμενο, Ιωάννα:

Άγγελοι καρφώνονται με το κεφάλι στην άσφαλτο !

:)

That's life ,
that's what all the people say
You're ridin' high in April, shot down in May
But I know I'm gonna change that tune
When I'm back on top, back on top in June !


Kαλή βδομάδα !

Anonymous said...

Ο φίλος σου κάτι έπαιρνε, τσάμπα ασχολείσαι. Καλημέρα.

negentropist said...

Γεια σου .. μανιάτισα :)

Έχω τη γνώμη ότι τέτοιου είδους "ληγμένα" πνευματικά αναβολικά δεν παίρνουν ΜΟΝΟ τύποι σαν το θεολόγο που συνάντησα, αλλά και όσοι είναι (εύ)πιστοι, στις δήθεν θεόπνευστες ανοησίες της Βίβλου!

Κλασσικό παράδειγμα ο φανατικός Ελληνομάχος, ο μεγαλόσχημος Ιωάννης Χρυσόστομος (349–407 μ.Χ.), ο οποίος μεταξύ άλλων θεωρούσε ότι η γη είναι επίπεδη! Μάλιστα, "τεκμηρίωνε" συτή την ανοησία ισχυριζόμενος ότι .. ΔΕΝ μπορεί να κάνει λάθος η Βίβλος και να έχουν δίκιο οι Έλληνες, όπως πχ ο Ερατοσθένης, που 7 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ είχε υπολογίσει με εκπληκτική ακρίβεια την περιφέρεια της γης!

Ο καθένας έχει δικαίωμα να "πιστεύει" όποια ανοησία θέλει. Όμως οι άνθρωποι που υιοθετούν ισχυρές απόψεις χωρίς στοιχεία, θα έπρεπε να ανήκουν στο περιθώριο των κοινωνιών μας, ΑΝΤΙ να επηρεάζουν νομοθετικά τις ζωές μας από τις αίθουσες της εξουσίας. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σεβόμαστε στη θρησκευτική πίστη του άλλου, είναι η επιθυμία του για μία καλύτερη ζωή σε αυτόν τον κόσμο. Δεν χρειάζεται ποτέ να σεβαστούμε την βεβαιότητά του ότι τον αναμένει μια καλύτερη ζωή σε κάποιο επόμενο κόσμο. Στις μέρες μας γνωρίζουμε αρκετά για να πούμε ότι ο "θεός" του Αβραάμ δεν είναι αντάξιος, όχι μόνον του μεγαλείου του σύμπαντος, αλλά ούτε καν του ίδιου του ανθρώπου !

Kαλό απόγευμα, με

Λιακάδα αντί .. σκοτάδι !

:)

k.Mer said...

Άφησα το φωτοστέφανο μου απέξω όση ώρα χάζευα τις αναρτήσεις σου, ελπίζω να βρεθεί κανένας χριστιανός να μου το γυαλίσει γιατί αν περιμένω από εσένα μάλλον θα περιμένω για πάντα...
(κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ανάμεσα μας)
Χαιρετώ:)

negentropist said...

H πολυμορφία στη συμπεριφορά .. καμμιά φορά σώζει τις ζωές μας απο τον υποβιβασμό τους στο βασίλειο της μονοτονίας.

Η επιλογή ανάμεσα σε καμπύλες και ευθείες είναι υποκειμενικό ζήτημα, που δεν οριοθετείται από αντικειμενικούς κανόνες. Άσχετα απ΄τις προθέσεις, καμμιά φορά η ροή των πραγμάτων τα παρασέρνει όλα.

Πάντως οι δύσκολοι δρόμοι έχουν το δικό τους συναρπαστικό ενδιαφέρον:

Don't go to strangers

Καλό σ/κ, k.Mer !

:)