January 24, 2013

Καταραμένο φαινόμενο Coolidge

 
                                                                     Patrick Finley - Last Call at Bar Marmont  

Δε μπορεί !  Ίσως να έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ένας άνδρας που κάποτε .. απάτησε μια πανέμορφη γυναίκα, παρά το ότι σε γενικές γραμμές εκείνη διέθετε το  επιθυμητότατο σε όλους “πακέτο” ομορφιάς, σεξουαλικότητας, κοινωνικότητας, χιούμορ, ευφυίας, ευαισθησίας, τρυφερότητας, καλλιέργειας, ενεργητικότητας και αφοσίωσης. 

Έχετε αναρωτηθεί γιατί  συμβαίνει αυτό ? Ορίστε μια διασκεδαστική ανδροκεντρική προσέγγιση.

Κάποιοι "ειδικοί" έχουν ονομάσει την εν λόγω συμπεριφορά φαινόμενο Coolidge λόγω του εξής σουρεαλιστικού περιστατικού.  Στη δεκαετία του '20 ο τριακοστός πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέφτηκε μαζί με τη γυναίκα του μια φάρμα στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Κάποια στιγμή της ξενάγησης στη φάρμα το ζεύγος έφτασε μπροστά από ένα κοτέτσι. Η τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ρώτησε με νόημα τον υπεύθυνο της φάρμας: “ο κόκορας εκτελεί τα καθήκοντα του?” “Στο έπακρο και πολλές φορές την ημέρα κυρία” της απάντησε ο αγρότης. Τότε παρενέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ρώτησε με τη σειρά του: “με την ίδια κότα κάθε φορά?” Η απάντηση του αγρότη ήταν αναμενόμενη: “Όχι κύριε πρόεδρε, με άλλη κότα κάθε φορά”. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε: “Παρακαλώ πείτε το δυνατά για να το ακούσει η κυρία Coolidge !”

Πέρα από το προηγούμενο γραφικό περιστατικό, αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η απιστία των αρσενικών θηλαστικών παρέχει ένα επιπλέον εξελικτικό πλεονέκτημα, που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης ενός είδους, αφού η γονιμοποίηση πολλών θηλυκών διευκολύνει την γονιδιακή μετάδοση στις επόμενες γενιές.

Συμπερασματικά,  το .. καταραμένο φαινόμενο Coolidge  είναι ικανό να αποσυνθέσει ακόμη και την καλύτερη σχέση (συμβίωση ή γάμο), κι' ας είναι ένα ευλογοφανές επιχείρημα στη φαρέτρα των αρσενικών, που μπορούν επιπλέον να επικαλεστούν το ότι συμβαίνει ακόμα και στις .. καλύτερες οικογένειες !

 

ΥΓ1. Κλικάρετε τις 2 εικόνες και τα 4 links  .. με δική σας ευθύνη !

ΥΓ2. Eυχαριστώ την mafalda για την ιδέα της ανάρτησης. 

:)


4 comments:

κοριτσάκι said...

χμ..μόνο οι πιγκουίνοι είναι η εξαίρεση του φαινομένου;;; ε δε βαριέσαι..καρμα ειναι αυτό...κάποτε θα ζήσουμε και ως πιγκουίνοι!! :)))

κατανοώ και τους άντρες..έχω βρεθεί στη θέση τους ;) (αλλα αυτο δε χρειάζεται να το ξερουν..σωστα; )

ωραία ανάρτηση και ωραία τραγούδια :)

καλό βραδυ!

negentropist said...

Ούτως ή άλλως η λίστα είναι .. ευμεγέθης !

Moνογαμικά ζώα

Χαίρομαι που σου άρεσαν ανάρτηση και μουσική.

Καλό ξημέρωμα, αγαπητή e-φίλη !

:)

to alataki said...

Άντρες παιδί μου. Τι να πεις!

negentropist said...

lol !!!

Oρίστε λοιπόν μια ρήση του αγαπημένου μου (μακαρίτη πιά) κωμικού George Carlin από το "When Will Jesus Bring The Pork Chops?"

“Here's all you have to know about men and women: women are crazy, men are stupid. And the main reason women are crazy is that men are stupid.”

Kαληνύχτα με ένα φοβερό κομμάτι του Peter Cincotti:

Άλλαξα τους .. κανόνες !

:)