November 26, 2009

Κακές ιδέες




Ο κόσμος μας ειναι κυριολεκτικά γεμάτος απο κακές ιδέες. Υπάρχουν ακόμη περιοχές στον πλανήτη, όπου κάποιοι άνθρωποι θανατώνονται για φανταστικά εγκλήματα, όπως η βλασφημία, και θύλακες όπου το σύνολο της εκπαίδευσης των παιδιών συνίσταται στη διαδικασία της απαγγελίας θρησκευτικών μύθων απο ένα αρχαίο βιβλίο.

Υπάρχουν χώρες στις οποίες οι γυναίκες στερούνται σχεδόν όλων των ανθρώπινων ελευθεριών, εξαιρούμενης της αναπαραγωγής ! Και όμως, αυτές οι κοινωνίες αποκτούν με μεγάλη ταχύτητα τρομακτικά οπλοστάσια απαρτιζόμενα απο εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Αν δεν μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τον αναπτυσσόμενο κόσμο, και ιδιαιτέρως τον μουσουλμανικό κόσμο, έτσι ωστε να στραφεί σε στόχους που είναι συμβατοί με τον παγκόσμιο πολιτισμό, τότε μας περιμένει όλους ένα δυσοίωνο μέλλον.

Η θρησκευτική βία είναι ανάμεσά μας, επειδή οι θρησκείες είναι εξ΄ ορισμού εχθρικές η μία απέναντι στην άλλη. Αυτοί οι  άνθρωποι, που υιοθετούν ισχυρές απόψεις χωρίς στοιχεία, θα έπρεπε να ανήκουν στο περιθώριο των κοινωνιών μας, και όχι στις αίθουσες της εξουσίας. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σεβόμαστε στη θρησκευτική πίστη του άλλου, είναι η επιθυμία του για μία καλύτερη ζωή σε αυτόν τον κόσμο. Δεν χρειάζεται ποτέ να σεβαστούμε την βεβαιότητά του ότι τον αναμένει μια καλύτερη ζωή σε κάποιο επόμενο κόσμο. Στις μέρες μας γνωρίζουμε αρκετά για να πούμε ότι ο "θεός" του Αβραάμ δεν είναι αντάξιος, όχι μόνον του μεγαλείου του σύμπαντος, αλλά ούτε καν του ίδιου του ανθρώπου ! 
















PS: Click above images ... if u dare :)

2 comments:

Ο Αλχημιστης said...

Δυστυχως καλε μου φιλε ο δυτικος κοσμος βλεπει τις ακροτητες των μουσουλμανων, τις αποδοκιμαζει. Απο την αλλη ομως πιστευουν το δικο τους ψεμμα. Και αν ο χριστιανισμος ειναι η θρησκεια της αγαπης νομιζω μονο απο καθαρη τυχη δεν πιστεψαμε σε κατι πιο βιαιο οπως οι μουσουλμανοι. Βεβαια καθε μορφη πιστης ειναι τοσο επικινδυνη οσο και η μουσουλμανικη θρησκεια. Απλα εμεις ετυχε να μην χρειαζεται να μπαινουμε σε εμπορικα κεντρα γεματοι με εκρηκτικα.
Με προβληματισε πολυ το ποστ σου σε σχεση με τα πυρηνικα. Παραδειγματος χαριν η ιστορια με το Ιραν. Δεν ξερω, ολα αυτα με γεμιζουν ανησυχια γιατι οι ανθρωποι ποτε αλλωτε δεν σκοτωνουν με τοση ευχαριστηση παρα μονο οταν προκειται για θρησκευτικες αντιδικιες. Ελπιζω να ακουστουν και αλλες γνωμες για το ποστ σου γιατι πραγματικα εχεις τα κοτσια να θιγεις ζητηματα που ειναι ακομα ταμπου για την κοινωνια. Να περνας καλα!

negentropist said...

Nάσαι καλά αγαπητέ μου φίλε :)

Δυστυχώς, ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς εκδοχές του Χριστιανισμού είναι εμπόδιο στην πρόληψη του aids, στον οικογενειακό προγραμματισμό, στην ιατρική έρευνα, στην ανάπτυξη εκλογικευμένων πολιτικών για τα ναρκωτικά κλπ

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε περισσότερα, όπως πχ στην συστηματική πνευματική παρενόχληση (και σωματική αρκετές φορές) των μικρών παιδιών, που είναι ανίκανα να αντιδράσουν στη συστηματική πλύση του εγκεφάλου τους με αφελείς θρησκευτικούς μύθους, που τους δημιουργούν μόνιμες και αβάσιμες φοβίες.

Αυτές οι συνεισφορές στην ανθρώπινη αθλιότητα συνιστούν απο μόνες τους, μία απο τις πιο φριχτές αποτυχίες της ανθρώπινης λογικής.

Το μόνο ισχυρό αντίδοτο σ' όλα αυτά είναι η λογική σε συνδυασμό με την ελεύθερη σκέψη !