March 3, 2012

Κρίση ή Ευκαιρία ?Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία στο .. φαινόμενο, νομίζω ότι τελικά αρκετοί άντρες ΔΕΝ υφίστανται κάποια ουσιαστική ηλικιακή κρίση στα 45 - 55 χρόνια τους! Όμως χωρίς αμφιβολία πολλοί  αντιμετωπίζουν μία μεταβατική περίοδο ενδοσκόπησης και κατάθλιψης, που στη χειρότερη παθητική της εκδοχή εκφράζεται ως απελπισμένη τελευταία έξαρση  "ηρωϊσμού" και ανάληψης "κινδύνων".

Μία από τις επιστημονικοφανείς (και άρα .. αφελείς) εξηγήσεις που έχουν  προταθεί, είναι ότι η εν λόγω κρίση ΔΕΝ ανακύπτει επειδή ένας άντρας έχει κάποια ηλικία, αλλά ακριβώς επειδή η σύντροφός του έχει κάποια .. ηλικία! Μάλιστα ορισμένοι "ειδικοί" ψυχολόγοι έχουν επενδύσει το παραπάνω σκεπτικό με Δαρβινικό μανδύα, για να στηρίξουν την άποψη ότι η εν λόγω κρίση πυροδοτείται από την επικείμενη εμμηνόπαυση - δηλαδή το τέλος της αναπαραγωγικής "καρριέρας"  των γυναικών - η οποία με  τη σειρά της δημιουργεί αιτιοκρατικά μία .. "αυθόρμητη" ανάγκη στους άντρες για  προσέλκυση νεότερων γυναικών .. εξ΄ ου και η ανάληψη ρίσκου !

Θα παραβίαζα ανοικτές πόρτες αν επιχειρούσα να αντικρούσω το παραπάνω διάτρητο σκεπτικό. Όμως δεν θα αποφύγω να παρατηρήσω ότι οι άνθρωποι στην συντριπτική  τους πλειοψηφία  κάνουν sex για ευχαρίστηση και όχι για .. αναπαραγωγικούς σκοπούς, σε πείσμα των κάθε λογής .. Ταλιμπάν των θρησκευτικών δογμάτων, που είτε μέσα στα ανήλιαγα μοναστηρικά μπουντρούμια τους, είτε έξω από δαύτα, δέχονται .. υπερκόσμια επιφοίτηση για το αντίθετο!

Ότι και να πούμε, πάντα θα υπάρχουν  ορισμένοι που σκοπεύουν να .. υλοποιήσουν την προαναφερθείσα έξαρση  "ηρωϊσμού"  και ανάληψης  "κινδύνων". Αυτοί  είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φλέγον ζήτημα του .. ΠΩΣ  ?
 
Ας τους προτείνω λοιπόν μερικά σουρεαλιστικά ενδεχόμενα:

Ορειβασία στο Everest: Aν και είναι μάλλον δύσκολο και επικίνδυνο το σκαρφάλωμα (ακόμη και για πεπειραμένους ορειβάτες) πάντα μπορείς να προσλάβεις κάποιον από τους sherpas για να σε βοηθήσει .. αν χρειαστεί. Όμως με τι μούτρα θα το εξηγήσεις στην εύχυμη 20αρα ?

Αγορά σπορ αυτοκινήτου: Αγνόησε την οικονομική κρίση και αγόρασε μια παλιά  Lotus. Είναι ότι πρέπει για την περίσταση, επειδή ακόμη και οι παλαιότερες δείχνουν σαν τις καινούργιες. Λίγο γυάλισμα σε μέταλλο και  μαύρα λάστιχα αρκούν. Σίγουρα η .. αναπαραγωγική 20αρα δεν θα το αντιληφθεί, εκτός αν  κάνεις το λάθος να αρχίσεις να "παίζεις" με το ογκώδες 8-κάναλο κασσετόφωνο! Σε κάθε περίπτωση της λες ότι πρόκειται για σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι!

Κάνε .. τρίαθλο: Αυτό απαιτεί κάπως μεγαλύτερη προσπάθεια απ΄ το να οδηγείς την Lotus σου στην Κηφισίας! Πάντως αν είναι δύσκολο να κολυμπήσεις 3.86 km και να κάνεις ποδήλατο 180 km ως πρελούδιο σε έναν πλήρη Μαραθώνιο, τότε .. εναλλακτικά δήλωσε συμμετοχή στους αγώνες Australian Masters της Aδελαϊδας, στοχεύοντας σ' έναν αξιοσέβαστο χρόνο χωρίς να λιποθυμήσεις ..  κάνοντας μόνο 300 m κολύμπι, 13.3 km ποδήλατο και 2.5 km δρόμο αντοχής!

Ελεύθερη πτώση με Αλεξίπτωτο: Αν θες να εντυπωσιάσεις με την τόλμη σου δείχνοντας ότι θα τεθείς αντιμέτωπος με τις αυξημένες πιθανότητες θανάτου που προκύπτουν από την  ελευθερη πτώση, φρόντισε να επιλέξεις κάποιο εύπιστο .. νεαρό αντικείμενο του πόθου σου. Οι ελεύθερες πτώσεις δεν είναι πλέον επικίνδυνες όπως παλιά, αλλά εκπληκτικά ασφαλείς (πχ με συσκευές  αυτόματης ενεργοποίησης, όπως πχ του "κορδονιού" για την περίπτωση παράλυσης από φόβο!)

 Έκνομη σχέση: Αν μπορείς να οργανώσεις μία .. έκνομη ρύθμιση, που θα σε απαλλάσσει από ένα ακριβό διαζύγιο, απ΄ το να σκαρφαλώνεις βουνά, να αγοράζεις αυτοκίνητα, να .. επισκευάζεις  κάθε τόσο τον μηνίσκο σου λόγω τριάθλου και να πέφτεις από αεροπλάνα, τότε αυτή είναι σίγουρα η πιό οικονομική επιλογή της λίστας.

Τελειώνοντας, οφείλω να επισημάνω ότι υπάρχει και μία θαυμάσια προσέγγιση αντιμετωπίσης του φορτίου των δεκαετιών που έχουν μαζευτεί στην πλάτη σου. Άσε τα γκρίζα μαλλιά ν' ανθίσουν και αποδέξου την ικανοποίησή σου για ότι έχεις. Ταυτόχρονα θα διαθέτεις το πλεονέκτημα να βλέπεις τους νεότερους άντρες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Άσε που θα χλευάζεις και θα γελάς με  τους μεγαλύτερους από σένα, επειδή καμμιά φορά  πηδάνε ανόητα έξω απο αεροπλάνα, ενώ σε σπανιότατες περιπτώσεις τους κυνηγούν -ακόμα και  με περίστροφα- σε υπνοδωμάτια τρίτων!


ΥΓ. Κλικάρετε οπωσδήποτε τα 4 link και τις 2 εικόνες !

:)


2 comments:

Natalia said...

μάλλον σαν κρίση μου φαίνεται αυτή η έξαρση 'ηρωισμού"... χαχαχα

εμένα πάντως μια πτώση με αλεξίπτωτο, θα με εντυπωσίαζε :)

negentropist said...

Eίναι μοναδική εμπειρία αυτή η .. πτώση.

Σε διαβεβαιώνω !


Flying high !