June 22, 2013

Ομορφιά και ταλέντο !



Ποτέ ένα ηλιοβασίλεμα δεν είναι ίδιο με ένα άλλο.

Το καλύτερο μέρος της ομορφιάς είναι εκείνο που δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια ή εικόνες, ίσως επειδή όλα γύρω μας έχουν θολό περίγραμμα και είναι μεγαλύτερα από το "μέγεθος" της ζωής.

Συνεπώς, είναι εντελώς μάταια η επιδίωξη της περιγραφής ενός ηλιοβασιλέματος, ακόμη κι' απ' όσους έχουν ταλέντο στην Τέχνη ... πόσο μάλλον από τους ατάλαντους.

Οι τελευταίοι προδίδονται από αρκετά πράγματα, όμως ένα από δαύτα είναι ξεχωριστό. Όταν καυχησιολογούν, μας προσφέρουν στο πιάτο τον πλέον αλάνθαστο δείκτη!

Όσο παράξενο κι' αν φαίνεται, τέτοιου είδους ενδείξεις αναδύονται αυθόρμητα ακόμη και στις πιό ασήμαντες πλευρές της ζωής. Για παράδειγμα, τα κινητά τηλέφωνα — η απέχθειά μου γι' αυτά είναι δεδομένη — αποτελούν απίθανο αντικείμενο περιαυτολογίας, αφού ενδεχομένως είναι το μόνο πράγμα για το οποίο, κυρίως οι άντρες, καυχώνται ότι έχουν το ... μικρότερο!

Ούτως ή άλλως είναι σκληρό να συνειδητοποιούμε την μετριότητά μας  ιδιαίτερα με μεγάλη καθυστέρηση!  ακόμη κι' αν γνωρίζουμε ότι το ταλέντο είναι φτηνό, ενώ η αφοσίωση ακριβή, αφού κοστίζει όλη μας τη ζωή ...


ΥΓ. Click την εικόνα, αλλά και τα 6 link του κειμένου 

:)


2 comments:

Natalia said...

κι όμως... θα μου προξενούσε μεγάλη χαρά η προσπάθεια περιγραφής και απόδοσης ενός ηλιοβασιλέματος...

πόσο μάλλον όταν γίνεται υπό τους ήχους του Σπάρτακου...
κορυφαίος Χατσατουριάν

γεια
όλα καλά?

negentropist said...

Όλα καλά Ναταλία !

Long time no see :)

Σου εύχομαι

Hot Fun In The Summertime !

ΥΓ. Ο "Σπάρτακος" ήταν και είναι από τις ξεχωριστές μου ταινίες. Η μουσική του Χατσατουριάν ανεπανάληπτη ...

:)